Lite om Tommy     

Tommy och jag träffades redan 1986...det var ett tag sedan, kan man väl säga. På den tiden hade väl jag min allra minst "sportiga" period, och så springer man på en sportfåne.J Redan på den tiden hade Tommy fullt upp, han spelade bandy och fotboll i Hälleforsnäs IF, spelade även i Sörmlandslaget i fotboll och så pysslade han en del med friidrott... Öh! På den tiden var man ju så nyförälskad så man följde med till bandymatcherna fast det var minus 20 grader (och dötrist att kolla på bandy *ler*). Där stod jag med svärfar och låtsades vara intresserad, jösses!

Så blev det dags för gymnasiet för honom, då valde han fotbollslinjen på folkhögskolan i Markaryd, så han flyttade ner hit. Vi kommer ju båda från Södermanland, så jag blev ju kvar där uppe och gick färdigt min linje, medan han spelade fotboll och pluggade i veckorna, sen kom han hem på helgerna. Det var ett lååångt år, det vill jag lova!

Efter det första året skaffade vi en lägenhet i Markaryd, så flyttade jag ner till honom, bara så vi skulle få vara tillsammans, sen skulle vi flytta hem till Södermanland igen... Jovisst... lagom tills jag hade sagt upp mitt jobb och fixat bostad "där hemma" så kom de från Markaryds IF och ville ha honom med i laget här nere... På den vägen är det; Efter MYCKET övertalning så köpte vi ett hus här nere i stället, och blev kvar...

Tommy spelade div. 1-fotboll och jag köpte mig en häst som höll mig sysselsatt, och efter ett tag rotade vi oss här nere... Nu känns det som hemma och vi skulle aldrig i livet vilja flytta upp igen!

Efter några år i Markaryd så fick Tommy kontrakt hos IFK Hässleholm.. Det var i samma veva som Charlie föddes, så jag hade några tunga år då jag knappt såg skymten av Tommy och hade ett litet spädbarn att ta hand om. Men det gick det med... väljer man en "sportfåne" så är det väl smällar man får ta..*ler*

Efter 2 år i IFK så spelade han några år i IFK Osby, sen var han tillbaka där han började; i Markaryd... Det blev i alla fall lite bättre, inga långa resor och inte träning fullt så ofta heller. Han spelade där tills han skadade sig 2001, hela knäet brakade sönder, korsband etc. så efter det valde han att lägga av, efter ett helt liv av fotbollsspelande. Nu trivs han bra med att följa Charlies "karriär", han älskar ju också att spela fotboll, så det lär ju bli en och annan match att titta på med honom också. Hur som helst så känns det nästan konstigt när Tommy är hemma så ofta, så här mycket som vi ser av varandra nu har vi nog aldrig gjort innan... men jag kan nog vänja mig *ler*.

Tommy jobbar numera som broreparatör. Han stormtrivs med det jobbet och han ångrar aldrig att han slutade på sitt själsdödande fabriksjobb.

När det gäller hästar är Tommy en riktig klippa. När vi träffades hade han ju knappt sett en häst på bild ens, vilken skillnad det är mot hur det är nu! Han skor ju mina hästar och han gör det bra! Vi har en utbildad hovslagare som kommer hem och kontrollerar Tommys jobb då och då, han tycker det ser kanonbra ut. Det är praktiskt med en privat hovslagare, nästan nödvändigt när man har hästar som inte kan gå en meter utan skor (Sessan). Sen är han billig också *ler* En puss och lite god mat så är han nöjd!

Tommy hoppar högt...Annars är det väl motocrossen som får Tommy att gå i spinn
just nu, han tycker det är jättekul när både han och Charlie drar iväg till Strömsnäsbruk och kör... lite motion också, så här efter fotbollen. Han är ju också duktig på att snickra och pula med huset, vi har ju fått lära oss ett och annat under åren men stallbyggen och husbyggen etc.
Det enda som han egentligen INTE kan så är det meka med bilar *ler*, men så är det ju ändå SÅ J-A TRÅKIGT, så det kan jag verkligen förstå...

Så, det var Karlsson i ett nötskal!

                                                                        

   Tillbaka