Det här är Tommys lilla kille, som har bott hos oss sedan 2006. Han är född i April-05. Hans mamma är korsning Welsh/new forest och pappan vet vi inte alls vad det är... det skall bli spännande att se vad det blir av honom. Han var alltså bara 9 månader när han kom till oss. F.d. ägarna ville bara bli av med honom och vi tänkte att det kunde vara läge att chansa och se vad det kunde bli av den lille killen.

Ännu så länge så har han uppfyllt alla våra förväntningar med råge. För det första har han vuxit till sig riktigt bra, ligger nu runt 144-145 cm.  Vi hoppas att han inte skall växa över ponnymåttet, men det tror jag inte att han gör. Tanken var väl att få en trevlig ponny för Frida när hon blir äldre. Han är ganska ädel i typen, så vi hoppas att han inte skall bli för stor och tung för henne.
 
Prinsen är en trevlig kille, om än med lite hingstfasoner, men efter att vi kastrerade honom så har han blivit mycket trevligare och lugnare. Han är en positiv och glad häst, verkar ha lätt för att lära och han har ett stabilt psyke, det är trevligt. Han går tillsammans med Sessan och de kommer jättebra överens. Sessan bestämmer och Prinsen springer efter och gör som hon säger *ler*.

Vi håller för fullt på med hans utbildning nu. Frida kan redan rida honom helt själv i paddocken, men uteritterna tar oftast Charlie hand om, han är ju familjens ponnyproffs, fixar eventuella bocksprång som ingenting. Prinsen tycker att det är kul och försöker göra vad han tror att vi begär av honom, men än så länge så tar vi det ganska lugnt, han är ju bara 3,5 år i skrivande stund.
                                   
 


Det här är Prinsen och hans mamma precis när de flyttade hem till oss.
Mamman flyttade sedan till sina nya ägare och Prinsen fick stanna kvar hos oss, vem kan motstå en sådan pärla? Prinsens mamma var en snäll, liten ponny. Hon var, om jag minns rätt, 138 cm hög och väldigt trevlig att rida på.

 Kolla vilken snygging!!!
Utstrålning har han ju i alla fall, det vill jag lova!
 

Uppväxten i bilder:


 

På våren -06 innan betet

 

 

 

 

 

 

 

 

Prinsen och hans bästis Acke -06
Under sommaren så hade Prinsen en kompis här, Acke.
De båda gick på hingstbete ihop och de blev som bästisar redan första dagen.
 Det sista vi gjorde på hösten var att kastrera dem båda, så de gick här en vecka och var lite eländiga ihop, sedan åkte Acke hem till sin familj igen.

 

         

 


Bilden nedan visar när Prinsen för första gången hade sadel på sig.
Han var så duktig och han tycker det är kul när det händer nya saker.


Snyggaste killen

 

Tillbaka