När Swing var 10 år beslöt vi att försöka betäcka henne. Visste ju inte om det skulle lyckas, men det gick! Vi valde att betäcka henne med hingsten Stanford, och det resulterade alltså i Mysan, som föddes 17 maj 1998. Jag låg och sov ute i stallet när det började bli dags, och på andra natten kom hon! Vilken upplevelse! På bilden är hon bara några dagar gammal, är hon inte ljuvlig?

Nu är Mysan 10 år gammal och hon har nog inte haft det för roligt de sista åren. Skador har avlöst varandra, nu senast fick hon en skum hälta från ena hoven. Hon blev grundligt undersökt på klinik, men veterinären hittade inga egentliga skador, utan diagnosen blev en infektion av något slag, inne i hoven. Hon var jättehalt ett tag, men nu har hon blivit ohalt åtminstone då hon går ute i hagen. 

Mysan var/är en mycket trevlig häst att rida, om än lite egensinnig mellan varven. Hon blev dock betydligt trevligare med åren, sist jag kunde rida henne var hon hon oftast lätthanterlig och lättövertalad. Hon är 175 cm hög och urstark (hon vet om det också) så man får lirka med henne och få henne att inse att det är roligt, så går hon som på räls. Jag har ju fortfarande hoppet kvar att hon skall bli ridbar en dag igen, men jag börjar väl inse att Mysan nog kommer att få vara den dyraste gräsklipparen i världen i resten av hennes liv. Vi älskar våran Mysa, flockens hönsmamma som hon blivit med åren, tankar finns på betäckning, det hade varit spännande! Frågan är hur vi skulle få plats?


 

Har du sett ett sötare föl???
Mysan när hon bara var
några dagar gammal
 

Mysan 2001, inte så kraftig då.
Mysan 2001

Mattes underbara Mysan.

 

Min vackra, underbara häst!

Charlie kliar Mysan på magen, åh så härligt!!!
Mysans favorit - att bli kliad på magen!
Här är det Charlie som ger henne en hjälpande hand.
 


Fina Mysan som precis fått börja röra
 på sig efter 9 månaders boxvila...
 

 

 

Tillbaka