Rulle och Yada

HasseHeleneFör ett antal år sedan så fick jag ett inlägg i min
gästbok från en tjej som hette Helene. Vi fick kontakt direkt och har med åren blivit riktigt goda vänner. Vi mailar flera ggr i veckan och berätta om allt och inget för varandra. Helene är en suverän kompis och hennes man Hasse likaså. I somras (2008) var jag och Frida på ridläger hos dem och hade en underbar vecka med massor av ridning och annat kul. Det var en minnesvärd tid. Hoppas vi gör om det ett annat år.

Helenes häst heter Rulle, eller egentligen Second Reef och han är född 2003. Helene köpte honom efter att hennes dåvarande häst Bosse så tragiskt hade brutit benet i hagen och fått avlivas. Oj vad jag tyckte synd om Helene då. Jag hann aldrig träffa Bosse, men jag har sett på bilder att han var en underbart vacker häst.

 


Så här såg Bosse ut, så vackert huvud han hade!Så här ser Rulle ut. Jättefin häst han också.
 


Helene och Rulle på kurs


Vackra vinter-Rulle

Jag fick ju förmånen att rida Rulle hela ridlägerveckan och han är verkligen en jättetrevlig häst. Han utvecklas hela tiden och Helene skickar rapporter om alla framsteg hela tiden. Hon har en guldklimp i sin lilla Rulle!

Hasses häst heter Yada. Hon är Hon är en spansk hispanoarab som Helenes man Hasse köpte när han börjat rida. Yada är verkligen världens snällaste häst.  Hon är född -94, 155 hög och väldigt duktig på både dressyr och hoppning. Frida red på Yada under veckan där uppe i Dalarö, och jag kände genast fullt förtroende för den vänliga hästen. Vilken läromästare!Frida och Yada fann varandra direkt.
 


Frida kunde rida ut själv på Yada och galopperade över ett stort
 fält i full karriär, helt otroligt att se!
 

      Jättesöta Yada               Bosse som busade i Spanien          Fin bild på Helene och Bosse

 

Tillbaka