Acke och Cross


Acke (eller Dimmans Easy Action som han egentligen heter)  

Acke är en new forest-grabb som bodde hos oss en sommar. Vi kunde inte kastrera Prinsen  för hans juveler hade liksom inte ramlat ner ordentligt, så då kunde han ju bara se fram emot en lång sommar alldeles ensam utan kompisar...
Så fick jag kontakt med Ackes familj, de hade precis samma problem som vi. Ingen kompis till Acke! Så jag bad på mina bara knän att de skulle komma upp med Acke till oss, och de gjorde de. Acke och Prinsen blev bästa kompisar direkt, och de busade och härjat hela sommaren. Inga skador eller några problem över huvud taget, så allt löste sig hur smidigt som helst. Till hösten kastrerade vi båda grabbarna och sedan åkte Acke hem igen. Tack till hans familj som gav oss förtroendet att ta hand om deras guldklimp!

 

 

 

 

 

 

 

 

                           


 


Cross

I somras stiftade vi bekantskap med en söt, liten fjording. Jag får erkänna att jag hade vissa fördomar om lata fjordingar innan, men då ägaren tyckte Cross var lite otrevlig och opålitlig så erbjöd jag mig att ha honom här ett tag och se om han var hopplös. Vilken mysig häst! Pigg och framåt och stencool, vi körde åkgräsklippare och crossar bredvid hagen och han tittade knappt på oss;)
Vi red ut honom en del och Charlie fick agera pilot och prova om det var bara mig och Tommy hästen lydde, men som ni ser på bilderna så gick det alldeles utmärkt för dem. Även kusinen Olivia red på honom och hon blev genast förälskad;)
Det var en trevlig bekantskap. Tyvärr har Cross flyttat till Tyskland nu, så honom ser vi nog aldrig mer, men vi hoppas han får det bra!

 

         Även traven gick jättebra, Cross hade en trevlig, bekväm trav.                          Inga problem att rida på Cross        

 

Tillbaka